Hjälp!



Alltså... Här sitter jag... Egentligen är jag så stressad att jag INTE kan sitta här och skriva... Men det liksom låser sig! Försöker djupandas. Måste ringa hittan och dittan. Möten som ska bokas. Saker som ska skrivas och översättas. Och jag är bjuden på partaj ikväll. Och imorgon är det jättebaluns med underhållning och Skrutten övernattar hos Farmor och Farfar. Och på tisdag åker jag till Norge och är borta en hel vecka. Och min tenta ska vara inlämnad senast måndag. Har redan haft uppskov med en vecka. Och, ja just ja, VI RENOVERAR ETT HELT HUS OCKSÅ!

Och det viktigaste av allt... SKRUTTUNGEN...

Går ekvationerna ihop?

Andas...


Fredag morgon...



Skrutten kom nyss till mig där jag sitter vid datorn och säger:

- Inte vatten på!
- Va?
- Inte vatten, PÅ!
- Vill du ha vatten?
- Nej!
- Vill du ha mer välling?
- NEJ!
Går iväg med bestämda steg, muttrar: Du e dum... Jag göja änge (välling) själv då...

Det visar sig att han ville att jag skulle komma och hjälpa honom med vattenkranen, så att han slapp dra dit en stol och klättra... Jag valde att inte smygtitta utan vänta på vad som skulle hända, men han har gjort välling i en mugg och fixat med micron också. Lite läskigt vad han kan göra med den framgent, dock...

Nu säger han: Bläää! Äckit! Mycke vatten på!

Stoppar in den i micron och han räknar till 10 utan att hoppa över fyra, som han som ibland gör, av någon anledning. Nu duger den tydligen...

GI-metoden är ute!



En kompis sände mig en ny bantningskur som jag anser att alla borde få pröva!

GI-metoden är ute, nu gäller Småbarnsdieten  
Har du provat alla metoder utan resultat läs nedan 100% säkra metod för att komma i form efter semestern.    

Det har sedan länge varit känt att tvååringar i allmänhet är slanka. I ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter och utmattade föräldrar har därför denna nya diet tagits fram:  

Dag 1
Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.
Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).
Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan. Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.  

Dag 2:
Frukost: Ta upp rostbrödet från igår från köksgolvet och ät det. Ät en sked vaniljsocker.
Lunch: Ett halvt rosa läppstift. En bit av en från lekparken medtagen cigarrettfimp (som de övriga familjemedlemmarna tvingar dig att spotta ut) med en isbit.
Mellanmål: Slicka på en klubba så att den bli klibbig, släpp ner den i sand. Slicka igen tills den är ren. Tappa den på mattan.
Middag: En sten eller en torkad ärta, tryck först upp den i vänstra näsborren. Blanda ner läsk i potatismos. Ät med sked.  

Dag 3:
Frukost: Två plättar och mycket sylt, som du gnider in i ditt hår. Ett glas mjölk. Drick hälften varefter du klämmer ner plättar i glaset. Plocka upp klubban från igår från mattan, slicka bort luddet och göm den mellan soffdynorna. Lunch: Tre tändstickor, chokladdryckspulver och en smörgås med sylt. Stoppa munnen full med bröd och spy till slut upp det på golvet. Häll ett glas mjölk på bordet och slicka upp det.
Middag: Glass, en näve chips, kaffe (om de andra inte märker det).  

Dag 4
Frukost: En kvarts tub tandkräm, en bit tvål och en oliv. Häll ett glas mjölk i en skål med cornflakes. Häll på en halv kopp socker. När cornflakesen blivit mjuka dricker du upp mjölken och matar hunden med flingorna.
Lunch: Ät smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Sök fram klubban från soffan och ät upp resten av den. Middag: Spaghetti nedrörd i ett glas chokladdryck. Lämna köttbullarna på tallriken. Som dessert andra halvan av det rosa läppstiftet.    

Det är bra att göra dieten effektivare med lämplig motion.
Här är några exempel:
- Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från Securitas släpar ut dig ur butiken.
- Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden: skrik medan du springer. 
- Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.


Tävlingen fortsätter...

image76

Long time no see!



Tänk så snabbt tiden går! Vips så är det nästan vinter. Det har varit en hektisk höst. Och det fortsätter att vara hektiskt, men förhoppningsvis med lite mer struktur än tidigare. Det blir mycket åkande i jobbet. Vant mig vid att det varit lugnt på den fronten ett tag men nu har jag en hel del inbokat, inrikes å utrikes. S likaså. Vad skulle vi göra utan Busmoster, som skruttungen kallar henne? Sedan att man nästan förtärs av skuld, vältrar sig i ångest och förväntar sig att behöva sätta av i en fond till sonen redan nu för att täcka hans 30årskristerapikostnader till följd av av att man inte själv hinner hämta eller lämna på dagis eller att hans sömntåg hinner gå TVÅ gånger innan han kommer i säng på kvällen, hur ska man göra något åt det? Precis i stunden? Nja, andas och strukturera håller inte alla gånger. Har bokat av en 3 dagars resa på en konferens i nästa vecka. Var tvungen att prioritera. Funkar inte annars.

I går kväll var vi på tjejmiddag. Ja, skrutten fick också vara med. Man får det när man är så liten. Fast han ville mest se på tecknat och äta ostbågar. inte sitta med tanterna. Jättegod soppa och härligt uppiggande sällskap! När gosproppen och jag promenerade hem utbrister han "Mamma! Titta prickarna! Wow!" Sedan fick vi stanna ute en liten stund på gården och se på stjärnhimlen. Det var häftigt... Hjälp så cool den här lilla människan är! Och vad coolt det är att få vara med när han upptäcker världen!

Vill ha nya böcker att längta efter! Har läst sista Harry Potter (fantastisk!), senaste Läckberg, senaste Marklund och senaste Stieg Larsson och senaste av några andra och just nu finns det inga senaste kvar på listan... Tråkigt.

Fastnat för Heroes på tv4. Jo, jag vet att den redan visat på Canal+ och att säkert att häftiga laddat ner och redan sett den, men man börjar ju bli gammal. Men den faller mig precis i smaken. Fick nästan frispel när jag missade senaste avsnittet i torsdags!

Vi har köpt hus! Revolutionerande! Vuxenpoäng! Har anlitat för att få hjälp med renovering och planerar att vara inflyttade 1 november (just nu känns det som om jo precis, sure!). Jag planerar kök... Alltså vi, men det är jag som sitter med ritningen och IKEA-programmet. JAG planerar kök... Funderar över bänkskåpslådsinredningar... Man blir aldrig tillräckligt luttrad för att förvåna sig själv. Jag har en sådan fördomsfullhet inför mig själv och vet inte riktigt om andras förstärker min bild eller tvärtom, troligtvis åt båda håll. Men jul i vårt hus, blir det i alla fall. Ångestladdat eller fantastiskt spännande? Ja, det väljer man faktiskt själv! Just idag, lördag morgon med Bolibompa i bakgrunden och snart smarrig frukost tillsammans alla tre så är mitt instinktiva val - spännande! Ska hålla kvar den känslan!

Min mest spännande sommarbild utan personinslag? Här kommer den! Vet ni inte vad det är? Varsågoda att gissa!