Härligt glittrigt krafs utan att få dåligt samvete!



Kolla in www.zylber.com !

Masservis med glittriga grejjor som man kan inhandla för ett par kronor! Det är något sorts auktionssystem som gör att ju längre man väntar med att shoppa, desto billigare blir det, ja ni får se själva hur det funkar.

Om ni meddelar mig kan jag "tipsa" er om sidan, då jag redan är medlem. På så vis så får ni ett presentkort på mer pengar än vad man får om man "bara" går in av sig själv och blir medlem. Jag ska väl inte undanhålla er att jag då också kan fylla mina lådor med mer lite mer onödigheter... ;)

Tenta vs. tjurskallighet nedärvd från två håll



Sitter och försöker skriva svaren till frågorna i min hemtenta... Men hur lätt är det när Skruttungen tömmer ut hela vällingpulverburken på diskbänken, kör Formel 1-bil i eländet och sedan väljer att borsta tänderna med två tandborstar samtidigt dekorerade med vällingklet istället för Bamse-tandkräm?

Förutom hos mig själv och hos pappan S har jag aldrig sett like till envishet! Vi har lyckats ge honom sådana drag från båda håll! Men man kanske ska vara tacksam för ett sådant personlighetsdrag, det kan ju faktiskt vara något som hjälper en i livet. 

Dansören



Idag mötte jag en man, som innan jag visste vem han var, fick mig att tänka: "Men vilken fantastisk hållning han har! Och vilket sätt han rör sig på när han står och pratar med en!". Och jag blev inte förvånad när det visade sig vara så att han 1985 kom tvåa i en stor internationell tävling i Moskva, i balett... Han hade dessutom en yrkesbakgrund som pilot... Här i Sverige har han bakat pizza under ett antal år. Hans svenska var mycket vacker och mer välartikulerad än hos många infödingar jag känner. Jag säger inte att det blir så för samtliga, men tyvärr är det samma typ av historia som för många kommande hit till Sverige som flyktingar. Så många livsöden, men tyvärr ändrar sig varken attityder eller regelverk i Sverige över en natt, oavsett vilket parti som sitter vid makten...

Superkort arbetsvecka!



Hade semester måndag och tisdag för att arbeta onsdagen. Idag har jag varit på barnmottagning på sjukhuset med Skruttungen för att kolla hans astma, vilket ledde till nya rutiner i medicinering. Mera medikamenter... Men tänk så mycket värre det kunde vara! Det blir man ständigt påmind om, när man ser sig lite omkring. Vi gjorde pricktest och den superpedagogiska allergisköterskan som gjorde pricktest blåste såpbubblor och ritade en traktor (MYCKET snyggare än de som hans mor brukar få till) på hans handled innan hon började låta som olika djur och växter (!) för att kunna sticka honom lite.

Vi har ju ännu inte lyckats hitta en ny familj till Sirius så nu efter dagens samtal med doktor och sköterska så har jag beslutat att vi måste avliva honom. Sedan är det dags för en pälsdjurssanering, vilket inte vill säga lite, bara för att vara på den säkra sidan. Det finns tydligen något medel man kan köpa också för att torka överallt med.

Imorgon ska jag åka till Härnösand för att tillsammans med arbetskamraterna föreläsa i en halvtimme. Det gäller att vi gör det bra, när vi måste spendera ca. 6 timmar i bil för detta...

Och sedan är det helg... Min hemtenta som vi fick veta skulle vara inne 2 maj, skall tydligen vara inne den 29 maj... Lite fånigt, då det är klämdag måndag och sedan röd dag i dubbel bemärkelse. Men det är väl vad man får hålla sig till och alltså har jag inga problem med vad jag ska hitta på lördag och söndag... Och sedan blir det kort arbetsvecka, IGEN! Toppen!

Min tidigare kommentar angående "elaka svägerskor" har jag sett väckt en reaktion! Vill bara tillägga att det faktiskt efterfrågats av EN av dessa svägerskor. Och vad kan man annat göra än att försöka uppfylla sina läsares önskemål? Tänkte dock att pocketversionen av bloggen kanske ändå smäller högre, och de smaskiga historierna har jag planerat att förlägga dit ;)

Ett av mina stora dåliga samveten (har ganska många, GLÖM att man bara kan ha ett) är en kartong som står här bakom mig i bokhyllan med en massa små inköp till väninnan H. Och hon fyllde år för typ snart fyra månader sedan... Och idag fylldes den på... Hann nämligen med lite shopping efter läkarbesöket... det är som knark (fast egentligen vet jag ju inte det exakt, men det låter bra)! Och det var det jag ville komma till, så otäck den är den där tillfredsställelsen att göra av med pengar på en massa prylar man egentligen inte är i behov av! Går det tillbaka till någon gång i urhistorien när vi kvinnor skulle samla på allt, typ örter och så'nt? Det känns ju i alla fall lite bättre om man tänker så, att det kanske sitter någon sorts urkraft i en, som man liksom inte kan rå för! Karlar har ju en hel del prylar för sig som de gör bara för att de är karlar och då är det helt okej, typ inte kan låta bli att klia sig i skrevet in public och så...

På Minuten inspelningen vi var på på Radiohuset var helt LYSANDE! Och det viktigaste av allt: DE FUSKAR INTE! Guses vilken lättnad! Fast de får ha ämnet framför sig för varje rond, så att de inte behöver klippa bort jättemycket av inspelningen där frågan "vad var ämnet nu igen...?" ställs. Men det är klart, har de varit med i 11 år (som Hans Rosenfeldt) så har ju en viss professionalism formats. Men stackars Peter Settman har en bit kvar innan han får så många ord med i leken... Veckans kanonmat, har han blivit kallad av Kajsa Ingemarsson... Men det var superkul och vi var där i 2,5 timme för inspelning av två program. En massa kul försnack och mellansnack och fika. Det verkar som om de inte klipper särskilt mycket alls, när de väl trycker på inspelningsknappen.

Passade också på att besöka Nordiska Muséet och titta på den kuliga utställningen om samlingar. Värt besöket! Den som blev utnämnd till den bästa, var samlingen med Pez-automater! Annars var det allt från filmaffischer till kritpipor, melonsaker och Porschemodeller. Det var kul även för en liten kille!

Dock har han passat på att berätta det första han gjort, för samtliga han stött på (servitriser, medresenärer på tåget m.fl.) att "pappa lamla koteln, illa umpan (alternativt "uvve" eller "almen"). Detta har ju aldrig hänt i verkligheten (åtminstone inte efter Skrutten föddes, det lilla jag vet), men är nu en vedertagen sanning. På dagis undrar de hur S egentligen mår då lillkillen med sådan inlevelse vid varje frukostbord berättar att hans pappa skadat så många kroppsdelar...

Nej nu är det dags för lite fika och sedan måste jag förbereda morgondagens 15 minutes of fame.
 

Inkassering av julklapp!



Ikväll bär det iväg till Stockholm för en liten förlängd semesterhelg! Vi åker tåg ikväll och det ska bli spännande att se hur skruttungen tar det. Han kommer nog att tycka att det är spännande! På måndag kväll ska vi vara på inspelningen av favvisradioprogrammet På Minuten med Pia Johansson, Peter Settman, Kajsa Ingemarsson och Hans Rosenfeldt. Jag fick det här i julklapp av klurige S, och jag kan lova att det är MYCKET uppskattat!

Idag ska jag vara på föreläsning och workshops med Gringos chefredaktör Zanyar Adami och skådespelerskan Nisti Stêrk. Härligt att få bli lite inspirerad! Det blir spännande att se hur dagen kommer att bli.

Har fått höra att det står för lite skvaller om elaka svägerskor i min blogg... Jag tror jag spar det till pocketversionen senare i höst, så att det får bli en överraskning, vad säger ni om det ;)

Nu ska Skrutten kläs på och iväg på dagis och jobb. Fast han säger att han också ska på jobbet. Och det är ju sant. Det är verkligen en arbetsdag för honom. Men det funkar bra än så länge, vilket vi alla är mycket tacksamma för! Det lättar en stackars arbetande mammas dåliga samvete. Men vad jag har förstått, så kommer det där dåliga samvetet som ett brev på posten i och med förlossningen. Man måste försöka sovra i det bara, och reflektera i vad som verkar vettigt eller inte.

Nu sak vi se vilken outfit som passa grabben idag. Måste vi muta med Bamseplagg, biltröja eller hängseljeansbyxorna som han är så stolt över?

Redo inför morgondagen!



Imorgon åker S till Stockholm 04.00 och jag ska på en konferens här hemma som vi samarrangerar med Integrationsverket, som snart inte längre finns. Det blir intressant att se hur allt kommer att se ut efter alla omdaningar. Har fixat med fikat, lokalerna, lunchen, namnskyltar, OH och kanon. Men det bara måste vara något jag har glömt... Så brukar det ju alltid vara. Och så får man ta hjälp av någon snäll stackars männsika som råkar vara på fel plats vid fel tillfälle för att hitta paniklösningar. Låter det som om jag litar på Murphy's lag?

Jag vet hur trött jag kommer att vara imorgon så jag har lagt fram både mina och Skruttungens kläder och riggat kaffebryggaren och vällingflaskan i förväg. Jag verkligen längtar efter sömn... Jag fattar inte riktigt det här om att alla säger att det är så mycket enklare att ha flera barn. Och vi har ju haft det himla lättsamt här hemma, jämfört med hur många andra har det. Men vad skulle man inte ge för att få sova en morgon tills man vaknar av sig själv?

Har fått hemtentan också som jag ska försöka få klar den här veckan. Det ser inte alltför svårt ut, men man ska väl inte ropa hej... Det kan ju ligga några luringar där som man inte upptäcker vid första anblicken. Just det, den där Murphy igen... Jag är glad att den första tentan gick bra i alla fall, annars hade det varit pest att fortsätta.

Syster Yster med minstingen P (43 i skonummer?) åt middag här och Bamse regerade i vardagsrummet efter maten. Båda ungarna satt förtjusta i soffan och kollade på den där förhistoriska animeringen. Underbart! Inte en massa snabba klipp och bizarra utomjordingar! Och Bamse är snäll och förmedlar lagom stora bitar moralkaka.

Nu ska jag lyssna på P1 tills jag somnar.

En härlig dag!



Underbart väder och Skruttisen fyller 2! Full fart hela morgonen med bilgarage och synth. Snart ska vi åka till Momma och öppna paket där. Undrar om jag kan övertyga Pappan om att de lille killen ska få ha på sig den coola rosa tröjan jag köpte till honom i går ;)

Hur ser utvecklingen i världen egentligen ut?



Lyssnade på Hans Rosling i Stockholm igår. Han är professor i internationell hälsa vid Karolinska Insitutet och kunde verkligen engagera sin publik. Var med och startade Läkare utan gränser. Forskar och undervisar om sambanden mellan fattigdom, ekonomisk tillväxt och hälsa.

Rosling var också med och skapade Gapminder som man bara måste gå in och kolla på och ta del av! www.gapminder.org

Kolla in hans blogg också på http://roslingsblogger.blogspot.com/

Våren är här och 2-åringar får inte ligga och vila på fönsterbrädor...



Har varit och gjort mig vårfin i håret idag, och känner knappt igen mig själv! Man blir lite piggare av lite färg! Har också investerat i nytt smink och i nya parfymer, hjälp, man börjar faktiskt leva lite mer igen efter att ha legat i ide ett tag! Nu ska här bara shoppas vårskor, så blir det så bra så!

I morgon ska jag till Stockholm på konferens i ett par dagar. Det ska bli intressant och trevligt. Men vi åker vid 05.30 så man lär väl inte vara så piggelin vid lunchtid. Man får dricka kaffe och käka konferenskarameller för att vara på hugget! Men det är egentligen suveränt att man kan bo där man bor och ändå ha tillgång till allting på bara några timmars avstånd! Man får liksom det bästa av allting!

Skruttungen försöker övertyga mig om att han visst kan klättra över sin pappas skrivbord och lägga sig i fönstret tillsammans med katten. Hur förklarar man att det inte går och att man inte ska göra så? För egentligen, om man tänker efter, så finns ju ingenting som hindrar det. Ryms han? Jovars. Kan han trilla ner? Njäää, egentligen inte, det står datorskärmar i vägen. Blir det för kallt? Nä, han ska ju knappast ligga där på marmorn i flera timmar och bli nerkyld. Eftersom att han så liten han är redan börjar att förhandla med mig om en stor variation av saker, är jag glad att hans ordförråd inte riktigt räcker till än.  Det där hade jag nog gått bet på i så fall och fått avsluta diskussionen med:  "därför att mamma säger så!". 



Påskafton



Nu är man hemma igen efter några dagar uppe i stugan. Har hunnit läsa ut den tredje the dark Tower boken och kan nu ge mig i kast med den fjärde.

Det har spelats en hel del Kina schack i helgen. Spelet lyfts till helt nya dimensioner nu när spelar vid lite högre ålder. Jättekul! Jag och J skulle nog ha kunnat spela dagarna igenom.

Har träffat en stor del av S släktingar idag. Trevligt. Och det har fikats så det stått härliga till. Skruttungens lunch bestod av bullar, kakor, godis och läskeblask...

Imorgon måste jag försöka plugga lite. Både S och jag tog med oss diverse prylar för att göra nytta. Han lyckades skriva en liten stund, men jag anar att han nog också behöver sitta lite imorgon. Jag ägnade mig ju åt  Revolvermannen Roland av Gilead istället...

Funderar över Danmark som lämpligt semestermål med familjen i sommar. Att bila ner och göra något stopp på vägen för att hälsa på någonstans och sedan sikta mot Legoland, kanske inte vore så tokigt. Undrar hur mycket en 2-åring får ut av det? Kanske inte så mycket i konkreta minnen men av glädje i stunden kanske. Och vi vuxna får ju definitivt härliga minnen av en son på gott humör. Skall nog kolla upp det där lite närmare.






Glad Påsk!



Nu ska här i firas i orkanvindar! Tar ut kompledigt idag och börjar packa väskorna för att åka ut till stugan! Godiset och påskäggen är med. Sillen likaså! Och riktigt mysiga påskdeckare att läsa vid kaminen slurpandes på en kopp choklad med vispgrädde!

Tjingeling!

Det blåser!



Och hjälp vad det blåser! Huset knakar! Men man kanske kan hoppas på att det blir lite fint väder i påsk i alla fall.

Har gått hem från jobbet och stoppat i mig värktabletter för att få ner febern. Näsan rinner och halsen är tjock. Sådär lagom till ledighet, men visst brukar det vara så?

Var i Sollefteå igår och hann slinka in på en leksaksaffär och köpa ett garage! Skruttungen kommer att bli överlycklig när det blir dags. Har ju försökt vara lite pedagogisk och tidigare införskaffat en ladugård med full uppsättning av djur med tillhörande småttingar. Men jag har gett upp när jag ser att han bara tömmer ut alla för att sedan ställa in leksaksbilarna istället...

Ska lägga mig en liten stund och sedan börja åtminstone börja fundera över vad som ska med upp till stugan i helgen. tar med mig ett par extra böcker ifall jag måste ligga nerbäddad vid kaminen medan de andra aktiverar sig utomhus. Annars finns det inte så mycket som man inte kan bota med ett glatt humör i kombination med ipren och alvedon!



Whiskeyröst...



Idag har jag hela dagen låtit som om jag levt ett mycket hårt liv med stora intag av alkohol och minst 10 cig i timmen. Nu när det är kväll och har pratat och tolkat hela dagen kan man mest beskriva hur jag pratar som smärtsamt raspigt. Det är tur att jag mestadels får sitta och lyssna imorgon då jag ska vara i Sollefteå hela dagen på ett informationsmöte.

Har haft en trevlig pratstund nu på kvällen med några kvinnor jag ibland jobbar med, men vi hade möjlighet att sitta och surra lite sådär om ditten och datten. Jättetrevligt. I något sammanhang beskriver den ena kvinnan för den andra en tredje person med orden "jomen det är ju hon, du vet, den där lilla runda söta"... Vad skulle man inte ge för att bli refererad till på det viset!!!

Har hittat en ny potentiell adoptivfamilj till katten Sirius. Jag ska bearbeta dem imorgon... i så fall skulle han få bo på landet (fast enligt vissa skulle knappast där vi bor kunna beskrivas på något annat sätt, men allt är ju relativt), och bli professionell råttjägare! Man får hålla tummarna!

Funderar på om jag ska ta och göra en resa i sommar alldeles solokvist till landet over there och besöka vännen L. Husmorssemester, eller hur det nu var, som man kunde bli beviljad en gång i tiden. Men det kanske är lite väl att beskriva sig själv i sådana ordalag, husmor alltså, men principen, liksom. Man ska ju vara så himla duktig jämt, jobba heltid, vara supermamma med ett konstant gnistrande leende på läpparna. Jag pluggar ju också nu. Men varifrån kommer alla de här kraven, egentligen? Det verkar ju som om "alla andra" bara fixar det här, och dessutom klarar av att lägga moderiktig make-up på morgnarna! Men det kanske bara är vad man tror...

I vilket fall som helst så blir det några härliga lediga dagar från jobbet nu i påsk, då jag verkligen kommer att kunna vara LEDIG för första gången på länge. Inget jobb som jag behöver grubbla över på nätterna, inte en massa uppgifter jag inte hunnit med som gnager på samvetet. Kan med gott samvete helt enkelt lämna jobbet på jobbet! Undrar bara hur länge det håller. Ska verkligen anstränga mig den här gången för att hålla det så. Och så ska jag börja fundera över om jag för skruttens skull (och min egen) kanske ska ta och gå ner i arbetstid så småningom, när han antagligen snart slutar att sova middag på dagis. Det blir drygt annars att vara där så många timmar. Har sparat föräldradagar just för detta ändamål. 

Nu ska jag dricka något varmt och läsa Stephen King. The Dark Tower hägrar...  
http://www.stephenking.com/DarkTower/