Inläggen som försvann och hur man provocerar sin mamma med grus



Har faktiskt skrivit någon gång sedan i fredags, men det har varit något krångel med bloggen så mina inlägg har försvunnit.

Har ett fantastiskt I-landsproblem.  Vilken parfym ska jag köpa? Nya Escada för sommaren? Paris Hilton? Eller Dreams by Isabell Kristensen ? Men det är ett friskhetstecken, att jag över huvud taget orkar bry mig om sådana triviala saker. Kan det vara för att det börjar bli VÅR?

Natten till idag fick jag inte många timmars (minuters?) sömn. Skruttungen sov i 45 minuter sedan jag nattat honom och vaknade sedan och grät hysteriskt. Denna gråt i halvsovande tillstånd pågick framåt 2 och vi sov båda i vardagsrummet. Att "itta i offan" och titta på TV var det enda som han gick med på. När han till slut somnade ramlade han ner... Alltså sov vi båda på madrass på golvet bredvid "offan". Ja, alltså han sov och jag sov kanske inte. Glömde jag nämna att han hostade tills han kräktes både i sin och vår säng? Imorse beslutade jag att han inte skulle behöva gå på dagis. Så vi har försökt att underhålla oss så gott det varit möjligt under dagen. En kortispromenad för att köpa frukt och mjölk på macken och sen var jag tvungen att låta honom få vara ute och leka i det fina vårvädret en stund. Men det innebar ju naturligtvis rejsande genom vattenpölar (Nobelpris till den som kom på galonisar!) och lerkastning i dito. När då mamman talar om att det är dags att gå in eftersom att det där sista han gjort då han sett ut som en säl i gyttjan, nog inte var så bra för man blir så himla blöt och kall, springer han så fort han kan för att hinna ta sig över snöplogkanten in på grannens tomt. Men den ilvassa supersnabba mamman fick tag i en jackärm! Skrikandes, sprattlandes och omutbar släpades han till bron för att plockas av ALLA kläder. Han tycker inte om att ha på sig vantar. Alltså tog det inte många minuter av den här lekstunden heller innan de var borta. Då förstår ni att geggamojjakastandet skett utan galonhandskarna som jag så duktigt införskaffat. I trots och med ett flin stoppar han fingrarna i munnen... Allt det där äckliga grumsas runt i hans lilla ansikte... Jag vill spy! Fick hålla med ordentlig kraft båda armarna och samtidigt försöka få av stövlarna medan han skrek vilt. Hoppas inga grannar tittade ut.

Nu har S kommit hem från Stockholm. Jag vill bara sova,,, Skitungen sover. Han har inte sovit något på hela dagen. Kan bara tänka mig vilken tid han behagar ropa "mammaääääduuuuu" imorgon bitti... Och jag har en massa saker att göra till jobbet imorgon, som jag trodde att jag skulle ha kunnat göra på den sovstund den lille mannen inte behagade ha idag. Men jag vill hellre sätta ihop en bokhylla! Fick den igår och den ser ut som ett jättestort dockskåp! Eller spela lite Scrabble kanske (www.ordspel.se)? Eller läsa tredje boken i Steven King's the Dark Tower? Vi får se. Har ingen lust att dammsuga grus eller tvätta eller något annat nyttigt. Men det måste väll också utföras. Kan jag tänka. Motvilligt men dock. Jag får varva.

Men först ska jag gå och snusa på skruttungen där han ligger och sover. Det finns inget som luktar så gott.....

Fredag igen...



Det är fredag eftermiddag och helgen kommer att gå jättefort. Ska på föreläsning imorgon. Måste åka iväg redan 06.00 för att komma i tid. har jag tur är jag nog hemma igen vid 19.00. Det är jättekul med föreläsning, men det är lite gruvsamt att sitta och köra själv. Jag får panik av tanken att det kanske finns en chans att jag kan vimsa bort mig! Jag ser till att jag har x antal olika kartor med mig, utskrivna från både hitta.se och eniro, förutom den vanliga vägkartan... Har kollat adressen 17 gånger i förväg. Fattar inte varför just detta är så nervöst! Har rest ensam utomlands under alla möjliga knäppa omständigheter, men att navigera i Härnösand ger mig nästan magsår! Man undrar vad det är för fel på en...

På söndag blir det en tur med mamsen för att köpa födelsedagspresent till Syster Yster som fyller år på måndag. Tror dock att jag måste fixa min present till henne på måndag. Tillsammans med alla andra saker jag har att göra då. Min kalender är fullklottrad och jag har masservis med post-its strategiskt placerade för att komma ihåg alla smågrejor som måste utföras. har skjutit på en del stora prylar också och det verkar som om jag i min vilda fantasi har trott att söndagen har minst 49 timmar, då så mycket måste skrivas och fixas innan dess. Men det är nog så'n jag är bara. Funkar bäst under stress. Får saker och ting gjorda. Vilken tur att vi alla är olika! Men jag har en känsla av att jag nog ibland går personer på nerverna med mitt sätt att jobba...

Nu måste en blöja bytas känner jag på min sons odör. Till sommaren blir det förhoppningsvis kortkallingar och förtjusta hejarop vid pottan!

Svenska ordspråk



Den man ligger med får bädda.

Den som tar, han har.

Det man inte minns, har inte hänt.

Det man inte vet, har man ingen aning om.

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

Förtala är silver, förtiga är guld.

Gammal kärlek kostar alltid.

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.

Man ska inte kasta spjut i radhus.

Liten stuga kallas ofta stort dass.

Som man raggar får man ligga.

Friskt kopplat, hälften brunnet.


Vi har ju alla våra hjältar...



Kolla in det här!
I vilket fler land gör man discohyllningar till sina ledare?

http://www.youtube.com/watch?v=vO70NlcqlBQ

Underbart? Coolt? Skrämmande? Skrattretande? Välj själva!

Morgnarna...



Jag överlevde gårdagen. Morgonens svårmod gick över så fort jag hade kommit till mötet och blivit bjuden på ytterligare en kopp kaffe. Idag är allt glass och jordgubbar igen. Och nu har mammas älskling vaknat och ropar "mammaädu?". En ny dag! Måste hinna med minst 2 koppar koffein bara innan jag ger mig iväg, så ska det här nog ordna sig!

Gnurf...



Bad hair-day, trött, sur... Bara en så'n där dag som man önskar att man kunde få sova bort... Den borde ha varit igår enligt konstens alla regler, eftersom att det då var måndag, men icke. Livet bjuder ständigt på överraskningar. Inte ens att få en stund ensam så här på morgonen piggar upp. S har redan tagit skruttungen till dagis. Han åker iväg och jobbar i eftermiddag och kommer hem någon gång imorgon. Igår spruddlade jag av energi och var och införskaffade en massa prylar för att fixa i det nya barnrummet. Kanske några koppar kaffe piggar upp... Är ju bara inne på den första muggen än...

Läser DN. President Bush har hållit tal där han vädjat om extra anslag till kriget mot Irak, gruvolycka i Ryssland, ny våldtäkt på offentlig toalett, 7 barn insjukna i TBC på en svensk skola... jag borde veta bättre än att läsa nyheterna när jag är på det här humöret. Sådana här dagar ska man hålla sig till kultursidorna.

Hjäääälp!
Trodde inte att jag behövde stressa den här morgonen! Det kändes precis som om någon hällt en hink med kallt vatten över mig! Har definitivt vaknat, när jag kommer ihåg att jag har ett möte 08.30!!! Skit också! Hur kunde jag glömma det? In i duschen och sen är det race!

Att jag har fått vräka ur mig en massa surhet här kanske har hjälpt , så att dagen blir lite bättre...

Språket!



Måste få tipsa om Språket i DN. Kul och intressant bland kultursidorna.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1629

Lördag...



Den här dagen har försvunnit i ett huj. Handlat stövlar till skruttungen som han är mäkta stolt över. De jag köpte i våras är fyra nummer för små och knappt använda. Handlat käk inför kommande vecka, besökt mamsen, tvättat fyra maskiner tvätt (allt som smutsats ner på dagis under veckan!), haft besök av syskonbarn och syskon. Skulle ha behövt plugga och jobba, men som vanligt skjuter jag på det tills imorgon. Det där nånannanda, som aldrig verkar komma.

Har köpt en bokhylla som ser ut som ett dockskåp till gossebarnet. var nästan tvungen att stanna upp och tänka efter, är det verkligen jag som köper en så'n här grej! Men den är lagom rolig, har jag kommit underfund med.

Tittade lite på nyinspelningen av "Apornas planet". Jag är jätteimpad över hur bra de har fått till aporna, men den är inte läskig. Den gamla filmen är riktigt otäck. Inga coola special effects och supersnygga masker, men en läbbig stämning. Charlton Heston var rätt så trovärdig. Kanske det ansågs vara för svårt att sälja till en större publik om man i den nya versionen skulle ha haft med lobotomi av människor. Att de "vilda" människorna hos aporna inte kunde prata kanske heller inte verkade så lätt att göra film på i dagsläget.

Sirius kom hem igen efter 2 dagar. Han markerade revir så till den milda grad att den redan inneboende katten inte fick komma upp på övervåningen i huset och han hade dessutom anekterat den nya mattens säng... Inte så populärt. Så nu huserar han här igen, stackarn. Söker uppmärksamhet hela tiden och vill vara med och mittuppi. Jag får se hur jag gör. Det känns jobbigt att behöva ta bort honom.

Ontet i ryggen ger sig inte. Klarar inte av att lyfta saker. Särskilt inte en 15-kilos 2-åring... Men ibland måste man utföra det omöjliga som tex när han valde att lägga sig på mage i ilska utanför ICA och vägra stiga upp... Det har jag fått lida för resten av dagen!

Har fått låna Borat. Inte hunnit titta på den än. Vet inte om det kommer att bli kul eller jobbigt att se den! När jag har tittat på avsnitt på TV tidigare har jag kännt en blandning av asgarv och jobbigt. Det är nästan så att man tycker att det känns svårt att titta på, att se reaktionerna hos folk omkring honom. Man vill nästan sjunka genom jorden å deras vägnar.

I alla fall, hela baksidestexten på DVD'n står på ryska, och jag trodde först innan jag tittat riktigt på nära håll, att de bara "låtsats" skriva på ryska, vänt på bokstäver och så, för att det ska se "coolt" ut. Men icke, en helt "seriös" beskrivning. Vansinnigt kul. Och själva skivan är designad så att det ser ut som om de har brännt den hemma...

Nu ska jag se om det finns något kvar i godispåsen. Av någon anledning tvivlar jag på det...





Gladkonst!




Kolla in Trish Grantham, en självlärd konstnär som gör härliga fantasifulla bilder i härliga färger!

http://trishgrantham.com/

April?



Är det fortfarande mars? Eller befinner vi oss i mitten av april? Det ska inte redan nu finnas vattenpölar som skruttungen glatt simmar i!

Växthuseffekt och global uppvärmning? Eller är det bara en del av planetens cykel? Ja det kan vi ju fortsätta att tvista om. Men i år fick vi ingen vinter! Det börjar likna stockholmsväder här uppe! Även om jag inte direkt är någon vildmarksmänniska (understatement of the year) uppskattar jag härliga vårvinterdagar utomhus.

Ska snart ut i regnet. Duffeln blir som en våt filt. Finns det fodrade färglada galonisar för vuxna också inför nästa säsong?

Shoppa bort din ångest!



Chattar med L... Dregglar över skor som vi vill ha. Det är något särskilt med skor. Man kan aldrig få nog! Dessutom har den vikt eller kroppsform som man för tillfället råkar ha ingen som helst betydelse, skor kan man alltid njuta av att inhandla!

Här kommer de som jag bara måste ha, och snart!




Hallå!



Onsdag...

Och allt snurrar på! Har haft en lugn månad på jobbet, men nu börjar det spinna som vanligt. Många ideer och många att bolla med. Det gäller bara att ro i land alla projekt och lyckas hala in alla krokar man kastar ut, och det är ju inte så bara... Men kul är det! Och vilken ynnest det är att varje dag (nästan... annars vore det konstigt) få tycka att det är roligt, om inte helt okej, att gå på jobbet.

Äntligen fredag!



Idag har varit en trög dag, men nu är det äntligen kväll!

Har shoppat saker till Skruttungens nya rum idag. Fönsterlampor med pingelin och flodhäst! Lite kul att fixa lite, bara man kommer igång. Måste bara ta det lite lugnt innan man vet om vi är kattlösa eller ej. Det måste ju saneras här från katthår och ludd. Har bara köpt en av ett flertal nya mattor. Blå då S gillar blått, men det var tydligen en "äcklig" blå färg... Det blir aldrig rätt...

Snart blir det hämtmatsmiddag! Och fredagsgodis....

Imorgon blir det SM i scotercross (heter det så?).

Tjingeling!

Konsekvenser?



Man kan fundera över konsekvenserna av den nya kulturpolitiken. Vi har en fantastisk public service. Allt behöver ju förnyas och förändras, men vad blir konsekvenserna om SVT bara ska producera sådant som andra kanaler inte vill göra? Vad blir konsekvenserna om man ska ta betalt för vuxenlån på biblioteken?

Läs Torbjörn Ivarsson i DN

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1353&a=626243

Intressant om barnböcker

Kolla in DN Kultur

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1353&a=626243

Internationella kvinnodagen idag

Förr i tiden i min mer eller mindre ljuva ungdom skulle jag dagen till ära ha haft på mig röda strumpor och örhängen i form av kvinnomärken. Idag åt jag istället åttondemarstårta på jobbet tillsammans med övriga anställda...

I Ryssland är detta en dag då män tar hand om disken (kanske enda gången på året), kvinnor får blommor och presenter av sina män, arbetskamrater eller manliga släktingar. Det hålls tal om dessa fantastiska kvinnor som männen inte kan leva utan. En helgdag då man kan sluta tidigt på jobbet och dricka varandra till. Är det dit vi är på väg? Hjälp, säger jag då i så fall.

Läs Ulrika Kärnborgs bokrecension i DN. Tankeväcjkande och nödvändigt om "Kriget mot kvinnan".

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1352&a=626099

Löjligt!

Det här är inte sant. Sitter i telefon och väntar på svar från distriktssköterskan om doktorn måste titta på mig. Är tydligen allergisk på något vis mot värktabletterna jag fått för mitt ryggskott! Min tunga har svällt upp! Sluddrar! Av alla konstiga saker som står på bipacksedeln så drabbas jag av det som är "sällsynt"... Ska sluta läsa dem!

Med risk för att häda



Det här måste ses... Kolla in programmet musikministeriet. De har lagt in det på allmän begäran...

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=55021&lid=Musikministeriet&from=menu

Den ryska nationalsången i "svensk" tappning.

Beroenden!

Jag är beroende av: 



  • att spela Scrabble på nätet

  • P1

  • min mp3-spelare (men Sirius har tuggat av mina koss-hörlurar för andra gången...)

  • kaffe

  • Lost

  • gos från skitungen


Lite Ågren

Jag har "justskänktbortminkatt-ångest"...


Sirius flyttar på prov

Så var det klart. Sirius ska flytta till ny familj på prov och blir hämtad om en timme. Hoppas verkligen att det går bra!

image3

Böcker, böcker, böcker...

Har en hel bunt med böcker som jag bara längtar efter att få läsa! Läser just nu "Flickan som lekte med elden" av Stieg Larsson. Kanske inget litterärt mästerverk, men så spännande! Har läst föregångaren "Män som hatar kvinnor" precis innan. Bokreafynd!

Har tredje delen av Stephen Kings "The Dark Tower" som väntar på mig. Fantastiska böcker. Har inte börjat komma ut på svenska förrän nyss. Kan inte förstå varför. Har på engelska läst 1-3 av de 7 böckerna tidigare men läser om dem på svenska för att fräscha upp minnet lite inför de återstående volymerna. Serien har en hemsida som jag har länkat till.

Camilla Läckbergs "Olycksfågeln" ligger också i min "såntjaginte kanläsafortnog-hög". Och naturligtvis är det mycket intressantare att plocka något ur den högen än något ur högen med kursböcker... Jag vet att jag kommer att sitta uppe nätterna innan tentan istället, precis som när man var yngre. Vissa saker förändras inte...

Skruttungen har också fått nya böcker. Bl.a. en underbar ABC-bok som heter "Ahmed Anka och Ödlan Örjan". Härliga rim och roliga bilder. Vi har inte börjat läsa den än, men tycker han att den åtminstone är hälften så kul som mamma tycker att den är, så är hon nöjd!

Beslutsångest...



Har funnit en person som kan ta hand om Sirius, i alla fall beredd att göra ett försök. Han är så ensam efter att vi var tvungna att ta bort de två andra och det känns inte rätt. Han får inte alls all den uppmärksamhet han borde få, särskilt inte efter att den lille killen dök upp i familjen. Men det är inte lätt. Försöker hitta alla tänkbara fördelar både för katten och för oss i det här arrangemanget, så att det ska bli lättare att ta ett beslut.


Ryggskott = nackskott?

Jag har fått ryggskott! Helt otroligt. Snacka om att det känns löjligt att inte kunna ta på sig strumporna själv. Man är ju liksom inte sjuk på riktigt, som om man skulle ha hög feber eller kikhosta. S plockade fram en plockkäpp åt mig igår som han lagat till mamsen. Det räcker inte med att man i sin åldersnoja försöker balansera mellan "forever young" och "tant", utan att raskt på några dygn hamnat vid cirkus 80.

Om det här inte gradvis blivit bättre på 2-3 veckor röntgar man ryggen. Egentligen är jag ju rätt nöjd med att det "bara" är ryggskott. Det kunde ju vara något mycket värre. 2-åringen gör så gott han kan och hjälper till eftersom att "mamma yggen ont". Fick hjälp av C imorse att klä på och frakta det lilla barnet på dagis. Det blev hon som fick det lite svettigt istället för mig, som vid sådana påklädningstillfällen verkar utbrista ett ord ganska ofta, Det blev jag uppmärksam på en morgon när sötungen utbrister "sockblyt". Mamma måste sluta med att få psykbryt...